Jikke Hoogveld met de zee als achtergrond. Voeten op rozen bloemenblaadjes.
Jikke Hoogveld met de zee als achtergrond.

Over mij

Ik ben Jikke (1972): duidelijk, nuchter, positief en verrassend. Geïnteresseerd in wat mensen drijft. Zelf heb ik ook ervaren hoe zinvol coaching en therapie kunnen zijn. Ik weet ook hoe het is als het echt even niet anders kan in je leven, en je niet de juiste keuzes kunt maken. En hoeveel kracht het geeft als je dat op een gegeven moment weer wel kunt doen.

Ik ben iemand die snel tot de kern komt, op een positieve manier. Gooi het maar gewoon op tafel, dan kunnen we het erover hebben. Het is lang niet altijd nodig om de confrontatie op te zoeken om iets te kunnen bereiken. Wel is het belangrijk om dezelfde taal te spreken en om nabij te komen. Duidelijkheid en directheid gaan bij mij hand in hand met warmte en veiligheid.

Ik ben moeder van Gijs, Huub en Abe en getrouwd met Thijs. Als kind van een Surinaamse moeder en een Nederlandse vader ben ik opgegroeid in Rotterdam. Tot december 2019 werkte ik op een MBO als sociale vaardigheidstrainer en studieloopbaanbegeleider. Ik ondersteunde jongeren en jong volwassenen bij de vaak hobbelige weg naar volwassenheid. Ik heb een HBO diploma Gezinsbegeleiding & Orthopedagogiek en ben gecertificeerd coach en wandelcoach.

Ik zet mijn opleiding en levenservaring in om jou echt even centraal te zetten, voor een frisse kijk op je leven. Waar klopt jouw hart sneller van, gaat jouw energie van stromen en word jij écht blij van? Ik zou mijn werkwijze omschrijven als empathisch, praktisch, Rotterdams direct met een vleugje humor. Tussen de regels door hoor en voel ik wat jouw behoeftes zijn en waar jouw kracht ligt.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek