Jikke Hoogveld met de zee als achtergrond. Voeten op rozen bloemenblaadjes.
Jikke Hoogveld met de zee als achtergrond.

Over mij

Ik ben Jikke (1972), moeder van Gijs, Huub en Abe en getrouwd met Thijs. Als kind van een Surinaamse moeder en een Nederlandse vader ben ik opgegroeid in het multi-culturele Rotterdam. Ik ben warm, open en positief. Ik zou mijn werkwijze omschrijven als empathisch, praktisch, Rotterdams direct met een vleugje humor. Verder ben ik goed in staat om tussen de regels door te horen en voelen wat jouw behoeftes zijn en waar jouw kracht ligt.

Tot december 2019 werkte ik op een MBO als sociale vaardigheidstrainer en studieloopbaanbegeleider. Ik ondersteunde jongeren en jong-volwassenen bij de vaak hobbelige weg naar volwassenheid.

Ik heb een HBO diploma Gezinsbegeleiding & Orthopedagogiek, ben gecertificeerd wandelcoach en heb een opleiding professional organizer gedaan.

In 2017 kreeg ik problemen met mijn gezondheid en moest ik 2 operaties ondergaan. Daarna belandde ik in een burn-out. Jaren van niet goed genoeg voor mijzelf zorgen hadden zijn tol geëist. Een drukke baan waar ik niet altijd veel energie van kreeg, de opvoeding van kinderen met een uitgebreide gebruiksaanwijzing, een druk sociaal leven en daarnaast altijd de neiging om alles heel goed te willen doen. Ik was volledig uitgeput.

Tijdens mijn herstel wandelde ik iedere dag. Weer of geen weer, ik ging. Het zorgde voor rust in mijn hoofd en ontspanning in mijn lijf. De natuur gaf mij een nieuwe frisse kijk op mijn leven. Ik maakte de balans op en nam de tijd om écht na te denken over mijn toekomst. Waar klopt mijn hart sneller van, gaat mijn energie van stromen en word ik écht blij van? Ik durfde mijzelf weer centraal te stellen en heb de stap gezet om wandelcoach te worden.

Graag nodig ik jou uit om samen met mij stappen te zetten om het beste uit jezelf te halen.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek